رابطه طاسی و احتمال درگیری با کرونای شدیدتر

به گزارش مجله یک کامپیوتر، پژوهشگران دریافتند که بیماران مرد با یک زیست نشانگر مرتبط با ریزش مو به نظر می رسد به طور قابل توجهی مستعد ابتلا به عفونت های شدید کروناویروس هستند.

رابطه طاسی و احتمال درگیری با کرونای شدیدتر

پژوهشگران هشداد داده اند که احتمال مشاهده موارد شدید بیماری کووید-19 در مردان مبتلا به الگوی طاسی مردانه نسبت به افرادی که ریزش مو ندارند، 2.5 برابر بیشتر است.

الگوی طاسی مردانه یا آلوپسی آندروژنتیک نوعی ریزش موی رایج و ژنتیکی است که حدود 50 درصد از مردان بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

این شرایط به طور معمول با نازک شدن مو در نواحی گیجگاهی پوست سر شروع می گردد، پیش از این که پیشرفت نموده و روی قسمت بالای سر نیز تاثیر بگذارد. پژوهشگران دریافتند که بیماران مرد با یک زیست نشانگر مرتبط با ریزش مو به نظر می رسد به طور قابل توجهی مستعد ابتلا به عفونت های شدید کروناویروس هستند.

به طور خاص، این مردان نسبت به هورمون های مردانه به نام آندروژن ها حساس تر بودند که در بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک نیز مشاهده می گردد. به گفته تیم پژوهشی، یافته های این مطالعه ممکن است احتمالات جدیدی برای ارائه روش های درمان جدید برای کووید-19 ایجاد کند.

الگوی طاسی مردانه با تغییراتی در ژن گیرنده آندروژن (AR) کنترل می گردد که میزان حساسیت بدن به آندروژن ها را تنظیم می نماید. آندروژن ها که به نام هورمون های مردانه نیز شناخته می شوند شامل تستوسترون و آندروستندیون می شوند.

واکنش های آندروژن نیز با آنزیمی به نام TMPRSS2 پیوند خورده اند که تصور می گردد در عفونت های کروناویروس نقش ایفا می نماید.

پژوهشگران پس از مشاهده تعداد نامتناسبی از مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک که به واسطه کروناویروس در بیمارستان بستری شده بودند، مطالعه ارتباط بین ژن گیرنده آندروژن و بیماری شدید کووید-19 را مد نظر قرار دادند.

در مطالعه خود، پژوهشگران طول ناحیه تکرار پلی گلوتامین یا تکرار CAG در ژن گیرنده آندروژن - که هم به حساسیت آندروژن و هم الگوی طاسی مردانه مرتبط است - را در 65 مردی که به واسطه کووید-19 در بیمارستان بستری شده بودند، اندازه گیری کردند.

آن ها دریافتند مردانی که تکرار AR CAG آن ها کوتاه تر از 22 نوکلئوتید (مولکول های تشکیل دهنده دی ان ای) است به طور قابل توجهی احتمال کمتری دارد به واسطه کووید-19 در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند، نسبت به بیمارانی که تعداد CAG آن ها برابر با 22 یا بیشتر بوده است.

به گفته دکتر اندی گورن، پژوهشگر پزشکی در شرکت Applied Biology، داده های ما نشان می دهد که تعداد AR CAG بیشتر با بیماری شدید کووید-19 مرتبط است. این یافته ها نشان می دهد که طول تکرار AR CAG می تواند به عنوان یک نشانگر زیستی برای یاری به شناسایی بیماران مرد مبتلا به کووید-19 که در معرض خطر بیشتر برای پذیرش در بخش مراقبت های ویژه هستند، یاری کند.

شناسایی نشانگر زیستی مرتبط با گیرنده آندروژن یکی دیگر از شواهدی است که اهمیت آندروژن ها در شدت بیماری کویید-19 را نشان می دهد.

دکتر گورن و تیم پژوهشی وی همچنین در حال آنالیز یک تراپی جدید برای بیماران کووید-19 هستند که از یک آنتاگونیست گیرنده آندروژن برای تنظیم بیان TMPRSS2 استفاده می نماید که ممکن است به ارائه درمانی جدید برای کروناویروس منجر گردد.

به گفته لیدیا رادنیکا، درماتولوژیست از دانشگاه پزشکی ورشو، این پژوهش با ارائه بینش هایی کلیدی در خصوص نقش ژنتیک و پیوند آن با بیماری کووید ارزش علمی درماتولوژی را نشان می دهد.

الگوی طاسی مردانه شایع ترین نوع ریزش مو در مردان است. این شرایط به نام آلوپسی آندروژنتیک نیز شناخته می گردد. این شرایط حدود 50 درصد مردان بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

الگوس طاسی مردانه به واسطه ترکیبی از عوامل ژنتیکی و هورمونی رخ می دهد. هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون موجب تغییری در فولیکول های مو در پوست سر می گردد.

تار های موی فراوری شده توسط فولیکول های تحت تاثیر قرار گرفته به تدریج نازک تر می شوند، طول آن ها کوتاه تر می گردد و رنگ روشن تری به خود می گیرند تا زمانی که در نهایت فولیکول ها به طور کامل کوچک شده و فراوری مو متوقف می گردد.

پاسخ مثبت است. باور بر این است که الگوی طاسی مردانه می تواند از یک یا هر دو والدین به ارث برسد.

مردان می توانند در هر زمانی پس از بلوغ متوجه ریزش موی سر یا پسروی خط موی خود شوند. به طور معمول هیچ علائمی روی خود پوست سر وجود ندارد. ریزش مو ممکن است موجب مسائل روانی قابل توجهی گردد.

الگوی معمول ریزش مو شامل پسروی خط مو در قسمت جلو و ریزش مو در بالای سر می گردد. تار های مو در بخش های تحت تاثیر قرار گرفته در مقایسه با تار های مو در قسمت های تحت تاثیر قرار نگرفته، ابتدا نازک تر و کوتاه تر می شوند، پیش از این که دیگر رشد نکنند.

تشخیص به طور معمول بر اساس سابقه ریزش مو در قسمت جلو و بالای سر یا پسروی خط مو، الگوی ریزش مو و سابقه خانوادگی ریزش موی مشابه تشخیص داده می گردد. گاهی اوقات، آزمایش خون ممکن است انجام گردد.

خیر، درمانی ریشه کن کننده برای الگوی طاسی مردانه وجود ندارد. اما این شرایط به طور معمول بسیار آهسته پیشرفت می نماید و از چند سال تا چند دهه نیز می تواند طول بکشد. هرچه در سن کمتری این شرایط شروع گردد، پیشرفت آن سریع تر خواهد بود.

گزینه های مقابله با آلوپسی آندروژنتیک شامل موارد زیر می شوند:

- درمان های موضعی و خوراکی تجویزی

- استفاده از کلاه گیس و تکه های مو

- استتار پوست

- درمان های جراحی

عملکرد مهم مو محافظت از پوست سر در برابر نور خورشید است. از این رو، محافظت از قسمت های طاس پوست سر در برابر نور خورشید برای پیشگیری از آفتاب سوختگی و کاهش احتمال ابتلا به آسیب بلند مدت ناشی از نور خورشید اهمیت دارد.

شما باید قسمت های طاس پوست سر را پوشش دهید و برای این کار می توانید از محصولات ضد آفتاب، کلاه، یا کلاه گیس بهره ببرید.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: فرادید
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 57131

به "رابطه طاسی و احتمال درگیری با کرونای شدیدتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رابطه طاسی و احتمال درگیری با کرونای شدیدتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید